Українські дрони налякали Путіна. У Сочі знесено головну будівлю резиденції диктатора – ЗМІ

Український дрон зображує руйнування резиденції Путіна у Сочі
Український дрон зображує руйнування резиденції Путіна у Сочі

Головна будівля резиденції Володимира Путіна у Сочі, відома як "Бочаров ручей", була знесена на початку 2024 року. Про це повідомляє видання "Проект" з посиланням на аналіз супутникових знімків.

За даними журналістів, знесення почалося у лютому і закінчилося у березні, і зараз на місці будівлі знаходиться котлован, довкола якого працює будівельна техніка.

Після початку знесення будівлі Путін провів офіційну зустріч з головою МАГАТЕ Рафаелем Гроссі. Вона пройшла 6 березня у спеціальному будинку для прийомів, що знаходиться біля межі комплексу. Після цього Путін не з'являвся на чорноморському узбережжі Краснодарського краю.

Згідно з інформацією "Проекту", останній раз Путін літав у Сочі сім місяців тому. Знайома з ним особа розповіла, що Путін переймається за свою безпеку після атак безпілотників на об'єкти в місті. За словами цього джерела, чиновники також перестали запрошувати Путіна на зустрічі в Сочі.

У 2024 році Путін навіть не відвідав Сочі на день народження Аліни Кабаєвої у травні, що раніше було звичаєм для нього з 2012 року.

Страх безпілотників та зміна планів

У минулому році Путін провів у резиденції "Бочаров ручей" надзвичайно мало часу - всього вісім днів. Раніше, до початку пандемії, він міг проводити в Сочі 30 і більше днів на рік, зазвичай у травні, вересні, жовтні та листопаді.

Зі зниженням кількості відвідувань Сочі збігається і поява приватних літаків, які перевозять Путіна, але без публічного розголошення місця розташування. Журналісти виявили це після збільшення українських ударів безпілотників на території Росії.

Також варто згадати, що двоє малолітніх синів Путіна від Кабаєвої, Іван і Володимир, переміщуються на приватних літаках та яхтах, які належать Путіну, і супроводжуються Федеральною службою охорони. Вони не з'являються у громадських місцях і живуть у президентських резиденціях, зокрема, на Валдаї є навчальний центр спеціально для них.

Заключні думки

Путін ніколи публічно не визнавав, що має дітей, хоча зазначав, що у його сім'ї є діти, з якими він спілкується. Він також заявив про міцну дружбу з Китаєм, що досягається навіть на рівні його онуків, які вільно розмовляють китайською мовою.

Читайте також