Українські військові на Донбасі застосовують тактику відступу

Військові на Донбасі застосовують тактику відступу
Військові на Донбасі застосовують тактику відступу

Українські військові вирішили залишити місто Вугледар, але це не є знаком поразки. Така тактика входить в стратегію виснаження російських військ. Таку інформацію надає видання The New York Times.

Україна використовує тактику "обміну простору на російські втрати", тобто поступово відступає, але завдає максимальних втрат противнику. Це дозволяє знизити втрати української армії, зберегти особовий склад та виснажити російські сили. Військовий аналітик Микола Бєлєсков зазначив, що головна мета - знесилити ворога, а не утримувати території.

Протягом літа російські війська декілька разів нападали зі значними силами на українські позиції, але зазнавали великих втрат. Українські командири, зокрема Олександр Солонько з 411-го безпілотного батальйону, пояснюють, що відступ є розумним рішенням для збереження життя солдат.

Внаслідок виснаження ресурсів Росії через їхній наступ, ситуація на Донбасі загострилася. Російські війська змогли просунутися, але для досягнення повного контролю над Донбасом їм потрібно захопити ще багато території.

Успіх війни вимірюється втратами

Військовий аналітик Франц-Штефан Гаді підкреслив, що успіх у цій війні вимірюється не контролем окремих міст, а втратами, які зазнають обидві сторони у боях.

На початку жовтня стало відомо, що російська армія окупувала Вугледар. За даними ISW, українські сили провели плановий відхід з міста, щоб уникнути оточення. Військові розповіли, що головна мета - збереження особового складу і техніки для майбутніх дій.

Пресофіцер 72-ї Окремої механізованої бригади ЗСУ, Арсеній Приліпка, зазначив, що евакуація поранених була складною, але відступ з міста дозволив мінімізувати втрати.

Читайте також