Укроборонпром підписав угоди із західними виробниками боєприпасів, БпЛА, РЕБ і РЕР

Укроборонпром уклав угоди з західними виробниками боєприпасів, БпЛА, РЕБ і РЕР
Укроборонпром уклав угоди з західними виробниками боєприпасів, БпЛА, РЕБ і РЕР

Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" уклало угоди про співпрацю з чотирма західними зброярськими компаніями. Це сталося під час другого Міжнародного форуму оборонних індустрій, в якому прийняли участь представники більше ніж 300 компаній з 30 країн.

Зазначено, що Україна стає провідним виробником озброєнь у світі, а оборонна галузь швидко розвивається. Протягом першої половини поточного року вітчизняні зброярі виготовили 25 разів більше боєприпасів для артилерії та мінометів, ніж за весь 2022 рік. Кількість виготовлених дронів складає 4 мільйони одиниць, а контрактовано вже понад 1,5 мільйона.

"Завдяки оборонним індустріям Україна матиме вирішальну роль у глобальній безпеці та стане сильним учасником на глобальному ринку зброї та оборонних технологій. Кожен, хто приєднається до нас, виграє", - зазначив президент України Володимир Зеленський.

На форумі Укроборонпром підписано документи про партнерство зі зброярськими компаніями з США, Франції та Польщі. Це стосується співпраці в галузях боєприпасів та спецхімії, безпілотних комплексів, радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби.

"Ми будемо продовжувати працювати над тим, щоб підписані угоди перетворилися на реальну українську зброю та новітні військові технології. Разом ми будемо перемагати нашого спільного ворога", - сказав Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Герман Сметанін.

Читайте також