«Укрпошта» запустить новий мобільний застосунок: як зміниться функціонал

Мобільний застосунок Укрпошти: нові можливості
Мобільний застосунок Укрпошти: нові можливості

«Укрпошта» впроваджує у листопаді новий мобільний застосунок з покращеним функціоналом. Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

За допомогою нового застосунку відправник зможе відслідковувати посилку та переглядати інформацію щодо доставки. Якщо відправлення буде принесено до обіду, то гарантується доставка наступного дня у місто призначення. Якщо ж відправлення буде принесено ввечері, і якщо є можливість його швидко доставити, то також гарантується доставка наступного дня», - пояснив Ігор Смілянський.

Застарілість поточного мобільного застосунку «Укрпошти» зумовила необхідність його модернізації, зокрема автоматизованого трекування посилок. Покращення охоплює автоматичне оновлення треку під час пересилання посилки. Одержувач буде отримувати push-повідомлення з інформацією про посилку.

В новому мобільному застосунку будуть доступні такі функції, як перенаправлення посилок на інше відділення та онлайн-оплата. Також користувач зможе бачити всі етапи доставки посилки», - додав Ігор Смілянський. Наразі застосунок знаходиться на стадії бета-тестування, в якому беруть участь 22 тис. співробітників.

Раніше «Укрпошта» прийняла рішення про збереження тарифів на доставку до кінця 2024 року. Протягом жовтня компанія повністю перейшла на автоматизоване сортування посилок, що призвело до скорочення термінів доставки.

Також варто зазначити, що з 1 жовтня «Укрпошта» внесла зміни до тарифів на доставку документів, посилок та вантажів. Компанія також змінила порядок продажу поштових марок. У свою чергу, «Нова пошта» підвищила тарифи на доставку посилок.

У сфері транспорту та пошти компанії отримали загальний дохід у розмірі 219,82 млрд грн. Лідерами є «Укрзалізниця» та «Нова пошта».

Читайте також