Уряд назвав кількість спортивних споруд в Україні, знищених у результаті російської агресії

Зруйновані спортивні споруди внаслідок російської агресії
Зруйновані спортивні споруди внаслідок російської агресії

Україна стала свідком руйнування чи пошкодження 523 спортивних об'єктів через російську агресію. Про це повідомив речник Міністерства молоді та спорту України Сергій Биков під час круглого столу в «Укрінформі».

«На сьогоднішній день, за останніми підрахунками, на всій території країни пошкоджено або зруйновано вщент 523 спортивні об'єкти. Серед недавно постраждалих об'єктів - Харківський палац спорту, на який було випущено шість ракет. Нажаль, з розвитком російської агресії кількість знищених спортивних об'єктів безперервно збільшується», - сказав Биков.

За його словами, в даний час будувати великі спортивні об'єкти неправильно, оскільки триває повномасштабна війна. Він підкреслив, що найважливіше - забезпечити безпеку і оборону, оскільки це гарантує наше існування.

Биков зазначив, що на відновлення спортивної інфраструктури необхідно понад $300 млн. У той же час він зауважив, що будь-яка цифра вже є маніпулятивною, так як є декілька підходів до оцінки збитків.

Нагадаємо, відомий український паверліфтер і стронгмен Олександр Білоконь загинув під час війни проти російських окупантів. 

Раніше у боях за Україну загинув відомий фехтувальник Ростислав Лівач.

Читайте також