Уряд в Кореї виділить $75 млн, аби ресторатори відмовилися від продажу собачого мʼяса

Лосятко на зеленому полотні - символ кампанії за заборону торгівлі собачим мʼясом
Лосятко на зеленому полотні - символ кампанії за заборону торгівлі собачим мʼясом

Уряд Південної Кореї запланував викорінити практику їди собачого м'яса до 2027 року. Для цього він витратить майже 100 млрд вон ($75 млн). Фермерам і ресторанам, які займаються продажем собачого м'яса, запропонують субсидії, щоб вони закрили свій бізнес або змінили сферу діяльності.

У рамках цієї програми корейські фермери зможуть отримати до $452 за кожну собаку, яку вони здадуть до притулку. Влада планує знайти нові домівки для понад пів мільйона собак.

«Багато хто стурбований, що собак можуть піддати евтаназії або вбити протягом наступних трьох років, однак я можу з упевненістю сказати, що це не входить в наші плани», – заявив заступник міністра сільського господарства Південної Кореї Пак Бом Су.

Споживання собачого м'яса є давньою традицією в Південній Кореї. Проте з часом воно стало рідкісним, оскільки все більше корейців вважають собак своїми домашніми улюбленцями. Зараз у країні діють понад 1,5 тис. ферм і більше ніж 200 ресторанів, які пропонують собаче м'ясо.

У ЗМІ повідомляється, що спад попиту на собаче м'ясо свідчить про зміну уявлень суспільства. Навіть президент Південної Кореї Юн Сук Йоля має декількох домашніх улюбленців – песиків і котів.

Ця ініціатива Південної Кореї сприймається як важливий крок у делеґітимізації споживання собачого м'яса та захисту тварин. Вона також супроводжується іншими подібними проектами по всьому світу, які спрямовані на заборону жорстокого поводження з тваринами і споживання їхнього м'яса.

Читайте також

В Якутії впав літак Ан-3, є жертви
сьогодні, 08:03 0 переглянули
В Якутії впав літак Ан-3, є жертви