Успіхи України в РФ можуть призвести до відновлення підтримки США щодо Ізраїля — ЗМІ

Українські політичні лідери зустрічаються в Ізраїлі
Українські політичні лідери зустрічаються в Ізраїлі

За останні два роки республіканці стали сумніватися щодо підтримки України, що призвело до розділу американської думки на цей рахунок. Демократи єдині в своїй підтримці Києва.

Республіканці мають складний підхід, який можна поділити на чотири течії. Перша течія проти допомоги взагалі, вони стверджують, що Україна не є союзником США і що Америка повинна підтримати перемир'я між Києвом і Москвою. Друга течія вважає, що військова допомога, особливо наступального характеру, може призвести до російської відплати НАТО і спровокувати нову світову війну. Третя течія зосереджується на незадоволенні українським управлінням війною і американською допомогою, вимагаючи більшого контролю. Четверта течія підтримує Україну, але звинувачує адміністрацію Байдена в затягуванні війни та накладанні обмежень на дії України.

Вторгнення України в Росію може змінити становище багатьох республіканців щодо війни у Східній Європі, і можуть з'явитися нові аргументи на користь продовження допомоги, оскільки перемога України стає все більш ймовірною.

Це також може вплинути на підтримку Ізраїлю з боку США. Двопартійна дискусія щодо допомоги та досягнень України може призвести до перегляду американською адміністрацією свого ставлення до Близького Сходу. Байден може стати більш обережним щодо Ірану та його поплічників і надати Ізраїлю більшу підтримку у боротьбі з ХАМАС.

Джерело: ZN.UA

Читайте також