Устенко спрогнозував, скільки коштуватиме долар у 2025 році

Устенко фотографія, прогноз на 2025 рік
Устенко фотографія, прогноз на 2025 рік

Економіст Олег Устенко, колишній радник Президента України (2019-2024 рр.) поділився своїми прогнозами щодо курсу валют та стану золотовалютних резервів України на наступний рік.

За словами Устенка, курс валют у наступному році залишиться в межах, запрограмованих у державному бюджеті на 2025 рік. Він також зазначив, що шанси на це є досить високими. Очікуваний середньорічний курс становить близько 45 гривень за долар.

Устенко підкреслив, що поточний обсяг золотовалютних резервів України у розмірі $42 млрд відіграє важливу роль у забезпеченні стабільності курсу.

"Якби ми говорили не про воєнну економіку, а про економіку у мирні часи, то я б сказав, що показник золотовалютного резерву більш ніж достатній для того, щоб відчувати захищеність від будь-яких курсових коливань", - зазначив економіст.

Устенко вірить, що міжнародні партнери продовжать підтримувати золотовалютні резерви України на поточному рівні для забезпечення стабільності економічної ситуації.

Незважаючи на оптимістичні прогнози, економіст вважає, що Національний банк України має прискорити перехід до більш гнучкого курсоутворення. За його думкою, економія золотовалютних резервів, незважаючи на їх величезний обсяг, є важливим фактором для забезпечення стабільності експортерів та загальної економіки.

Нагадаємо, раніше Міністерство фінансів роз'яснило, за яких умов Україна отримає €35 млрд від ЄС.

Читайте також