Узбекистан каратиме за квадробінг

Квадробінг в Узбекистані
Квадробінг в Узбекистані

Міністерство внутрішніх справ Узбекистану оголосило, що діти та підлітки, які займаються квадробінгом, будуть покарані штрафами за невиконання батьківських обов'язків. Згідно з адміністративним кодексом, батьки можуть отримати штраф у розмірі до 1 млн 875 тисяч сум ($144).

Міністерство звернулося до експертів, які попереджають про негативний вплив квадробінгу на психічне здоров'я підлітків, що може призвести до агресивної поведінки та соціальної ізоляції. Вони нагадали батькам, що вони несуть відповідальність за виховання своїх дітей згідно з конституцією та законами країни.

Міністерство внутрішніх справ Узбекистану повідомило, що в Ташкенті з'явилися шанувальники квадробінгу, і навіть було зафіксовано порушення прав на цьому ґрунті. Наприклад, 11 жовтня один квадробер, який претендував на те, що він собака, напав на людину, спричинивши страх маленькій дитині, яка була поряд.

Міністерство заявило, що така поведінка є абсолютно неприпустимою. Фахівці вважають, що квадробінг може призвести до того, що дитина наслідуватиме агресивну поведінку тварин, травмуючи себе та оточення, та може спричинити психічні проблеми незавершено сформованої дитини, а також її ізоляцію від суспільства.

Міністерство також повідомило, що будуть проводитись спеціальні психологічні обстеження дітей, щоб визначити, як квадробінг впливає на психічний та емоційний стан дитини.

Читайте також