В ISW прогнозують значні труднощі для росіян при контратаках у Курській області

Російські бойовики у Курській області
Російські бойовики у Курській області

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) повідомляють, що російські війська незначно продовжують просуватися в Курській області, особливо в районах, які все ще не під повним контролем сил оборони, і зустрічатимуть більше труднощів при подальших контратаках в районах під українським контролем.

"Російські війська продовжують контратакувати в Курській області 12 вересня, але досягають лише незначних успіхів через українські наступальні операції та оборонні контратаки", - заявляють аналітики.

Згідно з геолокаційними відеокадрами, опублікованими 12 вересня, російські війська здійснили невеликі перемоги на заході від Вишнівки і на півночі Краснооктябрського.

Міністерство оборони Росії повідомило, що з початку контратак 10-11 вересня російські війська відбили 10 населених пунктів південніше і південно-західніше від Кореневого, зокрема Апанасівку, Бяхово, Вишневку, Вікторівку, Незапне, Гордіївку, Краснооктябрське, Обухівку, Снагость і 10-й Жовтень.

Аналітики відзначають, що всі ці населені пункти знаходяться в межах російського просування, але ISW ще не бачив візуальних підтверджень того, що російські війська захопили будь-який з цих населених пунктів, крім деяких частин Снагостя та Краснооктябрського.

Знову ж таки, за геолокаційними даними, опублікованими 12 вересня, українська піхота змогла прорватися через кордон у Тьоткіно, що знаходиться близько 40 км на південний захід від поточної української лінії фронту в Курській області.

Додаткові геолокаційні дані показують, що українські бронетехніка та піхота обходять російські протитанкові загородження "Зуби дракона" на російсько-українському кордоні на південний захід від Нового Путі, що свідчить про успішне просування військ у цьому районі, а російські війська не були готові використовувати ці загородження для відбиття українських атак.

За російськими джерелами, українські сили продовжують наступати в районі населених пунктів Новий Путь, Медвеже, Снагость, Ольговка і Фанасєєвка.

"Російські війська продовжують просуватися в районах Курської області, які ще не повністю контролюються українськими силами, і зустрічатимуть більше труднощів при подальшому просуванні в райони, де вже є український контроль", - зазначають експерти.

В звіті також наголошується, що українські сили не намагалися займати позиції запантожу у Курській області, і ймовірно, у них було менше утверджених позицій на передових районах на окраїнах виступу, де недавно продовжилися російські рухи.

"Російські контратаки проти українських позицій, які мають більше підготовки та укріплення, ймовірно, будуть менш успішними, ніж ті, які відбувалися 10-11 вересня", - підкреслюють експерти.

Джерело: Українська правда

Читайте також