В Одесі чотири лікарні стали енергонезалежними (відео)

Лікарні в Одесі стають енергонезалежними
Лікарні в Одесі стають енергонезалежними

У чотирьох медичних закладах Одеси встановили сонячні панелі на даху, щоб забезпечити роботу лікарень. Це дозволить вирішити проблему дефіциту електроенергії під час блекаутів і заощадити гроші. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Директор департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Левон Нікогосян пояснив, що генератори, які забезпечують роботу лікарень, не можуть витримати 8-10 годин відключення світла. Тому вони вирішили переключити лікарні на автономне живлення за допомогою сонячних панелей.

“Ми бачимо, що на сьогодні у тих наших лікарнях, де вже встановлені сонячні станції, це призводить до економії як коштів, так і електроенергії”, - сказав Левон Нікогосян.

Одна з таких станцій розташована на даху Одеської міської лікарні. За словами заступника директора закладу Віталія Неспаненко, таке обладнання зменшує навантаження на міський бюджет і покращує незалежність від електромережі.

Технічне обслуговування такої системи дуже просте, зауважив представник ТОВ “ЛК Енерджі груп” Дмитро Зиков. Він також додав, що така станція окупиться протягом 3-5 років і може працювати протягом щонайменше 20 років.

Левон Нікогосян заявив, що в департаменті капітального будівництва продовжують розробляти плани, і сонячні станції будуть встановлені майже у всіх лікарнях.

Нагадаємо, представники дев'яти південних країн Європейського союзу заявили, що вони зосереджуються на виробництві морської вітрової та сонячної енергії, щоб перетворити Середземномор'я на центр відновлюваної енергетики і знизити ризики, пов'язані зі змінами клімату.

Читайте також