В РНБО оцінили можливі терміни закінчення війни

Завершити війну в Україні за декілька тижнів неможливо, на це потрібен довший час.

Станом на сьогодні важко передбачити можливі терміни завершення війни, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі "Радіо Свобода". Попереду в українських військових ще складна робота на фронті, який простягається на понад 2 тис. км.

"Маємо розуміння, що ми мусимо почистити всю нашу державу, включно з Кримом, від тієї мерзоти, яка сюди приперлася. І якщо хтось каже, що це можна зробити за тиждень, за два я не є таким оптимістом", сказав Данілов.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він наголосив, що переломний момент у війні вже був пройдений. Водночас секретар РНБО попередив, що на Україну ще чекає кілька важких місяців.

"Так, буде складно. Але не можна розслаблятися. Повірте, все буде. Давайте почекаємо. Складний період зараз буде щонайменше місяць-півтора-два, а може, і три. Нам треба пройти цей складний шлях", додав Данілов.

Президент Росії Володимир Путін у найближчі пів року спробує здійснити нову спробу рішучого наступу, найімовірніше, в Луганській області.

Російський диктатор спробує таким чином повернути ініціативу на фронті, аби зупинити поточні успіхи Збройних сил України.