Важка битва за Курахове триває: аналітики DeepState повідомили подробиці

Важка битва за Курахове - тривалість і подробиці
Важка битва за Курахове - тривалість і подробиці

Росіяни весь день 17 жовтня наводили обстріли на позиції ЗСУ поблизу Курахового, використовуючи 30 одиниць військової техніки. Пізніше вони заявили про захоплення Максимільянівки, розташованої неподалік від Курахового. Про це повідомляють аналітики DeepState.

Сьогодні кацапи цілий день намагалися захопити Максимільянівку, використовуючи понад 30 одиниць техніки, з яких більше половини були знищені або пошкоджені. Біля техніки постійно з'являється багато піхоти.

Також вони повідомили, що ворог вчора публікував відео зі своїм триколором, стверджуючи, що повністю захопив населений пункт. Відео було зняте в центрі села, але наразі ми перевіряємо інформацію про те, чи перебуває ворог у всьому населеному пункті. З огляду на ситуацію, західна частина Максимільянівки вже майже під контролем. Очікуємо оновлення мапи цього району.

У додаток до цього, ворог штурмує область північніше, в напрямку Гостре-Острівське, постійно відправляючи туди піхоту для закріплення, накопичення та просування. Вони обходять Гостре з півдня, рухаючись через тюрму, і намагаються просунутися в бік Острівського. Розпочата постійна робота знищення ворога, але їхня чисельна перевага в піхоті, техніці та артилерії впливає на ситуацію в битві. Боротьба триває.

Нагадаємо, раніше проєкт DeepState повідомив, що російська армія намагається продовжувати наступ на Курахове і прорватися через українські позиції, щоб оточити місто.

У вересні було зафіксовано активізацію переміщень російської техніки в напрямку Вугледару і Курахового.

Повільний наступ на Курщині через погоду, просування на Донбасі - звіт ISW.

Читайте також