Вбивство операторки Гатчинс: вже є перший вирок

У США суд виніс перший вирок за вбивство операторки Галини Гатчинс під час зйомок вестерну "Іржа" в Нью-Мексико.

Свою провину визнав перший помічник режисера фільму "Іржа" Дейв Холлс, який відповідав за безпеку на знімальному майданчику. Він заявив, що не оскаржуватиме обвинувачення прокуратури за його роль у смерті Гатчінс, пише The Guardian.

"Холлс не перевірив кожен патрон у пістолеті, щоб підтвердити, що це не була бойова зброя", сказала державний прокурор Карі Морріссі під час слухання про визнання провини.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Холлса засудили до шести місяців умовного терміну з випробувальним терміном без нагляду, штрафу в розмірі $500, 24 годин громадських робіт та курсів з безпеки вогнепальної зброї.

Холлс, ветеран індустрії з понад 80 фільмами у послужному списку, який включає, зокрема, "Матрицю: Перезавантаження" та "Ворон: Порятунок", був єдиним членом акторського складу та знімальної групи "Іржі", який уклав угоду про визнання провини.

Українку Гатчинс було вбито, коли під час репетиції. Револьвер, який тримав актор Алек Болдвін, вистрілив. Прокурори стверджували, що Холлс, який був першим помічником режисера, відповідав за безпеку знімального майданчика.

У травні суддя Марлоу Соммер вирішить, чи постануть перед судом Алек Болдвін та фахівчиня зі зброї Ханна Гутьєррес-Рід.

Болдуін не визнав себе винним у ненавмисному вбивстві. Актор сказав, що покладався на експертів зі зброї Гутьєррес-Рід і Холлса.

Гутьєррес-Рід, яка відповідала за безпеку та підготовку вогнепальної зброї, також не визнає себе винною.

Американському актору Алеку Болдвіну 31 січня офіційно висунули обвинувачення у ненавмисному вбивстві української операторки Галини Гатчінс. Нагадаємо, трагедія сталася під час зйомок вестерну "Іржа" 2021-го року.

Обвинувачення висунули також і зброярці Ханні Гутьєррес-Рід, яка працювала на знімальному майданчику. Про це пише Reuters.

Її та Болдвіна звинувачують у нехтуванні технікою безпеки, яке призвело до того, що постріл із револьвера вбив операторку Гатчінс.