Вчені встановили призначення давньої знахідки

Вчені з'ясували, для чого давні люди використовували напівкруглі артефакти з оленячих рогів.

Інструменти епохи палеоліту знаходили у Франції ще 150 років тому, пише Live Science.

Ці інструменти створили приблизно 21 тис. років тому. Спочатку вчені припускали, що ці предмети могли служити прикрасами або як застібками для одягу.

Дослідники з Університету штату Канзас з'ясували, для чого, швидше за все, використовувалися ці дивні артефакти. Вчені дійшли висновку, що ці напівкруглі предмети використовувалися як затискачі для пальців на такій зброї як списокидалка.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Це один із найдавніших пристроїв, призначений для метання дротиків або легких списів. Він складається з дерев'яної основи або держака, на кінець якого прикріплювався спис. За допомогою пристрою можна було дуже точно уразити свою ціль.

Дослідники створили сучасну версію списокидалки та прикріпили до неї точну копію артефактів, а потім метали дротики в туші свиней і оленів. Експеримент показав, що напівкруглі предмети допомагають утримувати зброю та є ефективним затискачем для пальців.

У французькому місті Арль археологи в одному з будинків виявили безліч фрагментів настінних давньоримських розписів I ст. до н. е. Будівля отримала назву Будинок арфіста.