Вибори до Європарламенту: результати екзитполу у Нідерландах

Результати екзитполу на виборах до Європарламенту у Нідерландах
Результати екзитполу на виборах до Європарламенту у Нідерландах

Українські партії лідирують на виборах до Європарламенту в Нідерландах

Згідно з результатами екзитполу в Нідерландах, на виборах до Європейського парламенту три партії показали найкращі результати.

"GroenLinks-PvdA (Зелені ліві та Трудова партія) і PVV (Партія свободи) стали найбільшими партіями на виборах до Європарламенту. GroenLinks-PvdA ймовірно отримає вісім місць. Здається, що PVV також досяг значного успіху і може розраховувати на сім місць у Європарламенті. Це підтверджують остаточні результати екзитполу, проведеного Ipsos I&O. Немає суттєвих змін у порівнянні з попереднім екзит-полом, який був проведений о 21:00 за місцевим часом", - повідомляє NOS.

Похибка екзитполу становить плюс-мінус одне місце, тому непевно, яка партія стала найбільшою. Точна інформація буде відома при оголошенні результатів голосування.

За даними Ipsos I&O, явка на виборах склала 47%. Це вище, ніж у 2019 році, коли проголосували тільки 42% виборців. Найвища явка в історії, 58%, була зафіксована у 1979 році.

Наразі PVV не має жодного місця у Європарламенті, але GroenLinks-PvdA разом мають дев'ять місць.

Усього Нідерландам належить 31 місце. Ще сім партій знаходяться на межі, що означає, що вони можуть отримати лише одне місце у Європарламенті або залишитися без представництва. Одна із цих партій - FVD ("Форум за демократію"), очолювана Тьєррі Боде, і вона єдиний представник, який підтримує налагодження зв'язків з Росією і припинення військової допомоги Україні.

Джерело: Укрінформ

Читайте також