Відбулось понад 30 бойових зіткнень ‒ Генштаб повідомив про ситуацію на передовій

Російські загарбники й надалі зосереджують основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей.

Протягом минулої доби на основних напрямках фронту відбулось понад 30 бойових зіткнень. Про це вранці 7 червня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Ворог завдав авіаційних ударів в районі Огірцевого Харківської області. Здійснив також мінометні та артилерійські обстріли 42 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Куп'янський напрямок

Протягом доби під артилерійськими та мінометними обстрілами противника були Новомлинськ, Фиголівка, Дворічна, Западне, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області. А також Новоселівське на Луганщині.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Лиманський напрямок

Протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна, Білогорівка Луганської області та Берестове Донецької області. Росіяни також завдали авіаційних ударів біля населених пунктів Діброва, Новосадове, Спірне, Веселе, Григорівка та Іванівка на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам'янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

Бахмутський напрямок

Противник вів наступальні дії у напрямку Кліщіївки, але успіху не мав. Завдав авіаційного удару в районі Білої Гори Донецької області. Від ворожих артобстрілів постраждали 13 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Противник наступальних дій не проводив. Завдав авіаційних ударів в районі Авдіївки. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Ласточкине, Водяне, Первомайське, Карлівка, Невельське Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Українські захисники відбили усі 13 атак противника в районі Мар'їнки. У той же час, ворог завдав авіаційних ударів в межах населеного пункту. Артилерійських обстрілів зазнали Гостре, Максимільянівка, Георгіївка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.

Шахтарський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Вугледар, Богоявленка, Золота Нива та Велика Новосілка. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка та Золота Нива Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційного удару по Ольгівському Запорізької області. З артилерії загарбники обстріляли 16 населених пунктів Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Українська авіація минулої доби завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу та чотири по зенітно-ракетних комплексах противника.

За добу знищено російський штурмовик Су-25 та чотири ворожих розвідувальних БпЛА. Про це вранці 7 червня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.