Відомий чернівецький музикант та громадський діяч. Згадаймо Пилипа Стахова

Портрет Пилипа Стахова, відомого чернівецького музиканта та громадського діяча
Портрет Пилипа Стахова, відомого чернівецького музиканта та громадського діяча

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Пилипа Стахова.

На фронті загинув музикант та громадський діяч Пилип Стахов із позивним Філ, який був добре відомий у своєму рідному місті Чернівці. Про це повідомила Чернівецька обласна рада, а також колеги-музиканти з чернівецького гурту RUTAband.

Пилип Стахов став на захист України ще на початку повномасштабної війни. Він воював у складі буковинського підрозділу "Альбін", який входить до 12-ї бригади спеціального призначення "Азов".

Боронячи Україну від російських окупантів, загинув чернівецький громадський діяч Пилип Стахов. Вічна пам'ять і слава захисникові... Щирі співчуття рідним...

  

Що відомо про Пилипа Стахова

Пилип Стахов навчався у філософсько-теологічному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Він грав у чернівецькому гурті під назвою RUTA. До повномасштабного вторгнення Стахов був активним громадським діячем. Також він захоплювався горами, прокладав одноденні маршрути Карпатами.

Стахов був автором проєкту - облаштування мілітарі-майданчика у парку імені Федьковича у Чернівцях. Він часто закликав витрачати кошти не на місто, а на потрібну техніку для війська.

Ще до повномасштабного вторгнення росіян Пилип Стахов у складі штабу оборони Буковини готувався до захисту нашої країни. З перших днів повномасштабної війни Пилип Стахов пішов на фронт, він брав участь у звільненні Київщині, воював під Ізюмом, а також у найгарячіших точках Донбасу.

Під час Харківського контрнаступу Філ разом із побратимами звільняв від окупантів село Велика Комишуваха.

Також Стахов допомагав переселенцям та збирав допомогу для військових.

У чоловіка залишилися маленький син і дружина.

"Главком" долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо пам'ять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам'ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.

Читайте також