Відродження "зброї глибокого удару": США повертають ракети великої дальності до Європи - ЗМІ

Ракети великої дальності повертаються до Європи
Ракети великої дальності повертаються до Європи

За інформацією The Economist, американські ракети великої дальності повертаються до Європи, а їхнє розгортання у Німеччині є частиною відродження "зброї глибокого удару".

У 2019 році Дональд Трамп вийшов з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Це викликало обурення у більшості європейських країн, оскільки Росія порушила договір, який забороняв ракети наземного базування з радіусом дії від 500 до 5500 км.

10 липня США і Німеччина оголосили, що з 2026 року три американські ракети середньої дальності будуть розміщені в Німеччині. Це означає поворотний момент у політиці безпеки Німеччини і підсилює інтерес Європи до можливостей "глибокого удару", особливо після війни в Україні.

Головна мета нових американських ракет великої дальності полягає у стримуванні Росії. Якщо Росія спробує атакувати європейських союзників, американські ракети зможуть відповісти аналогічно. Однак, українські військові наразі не можуть використовувати британські ракети Storm Shadow для атак на Росію.

Джерело: УНІАН

Читайте також