Відстрочка без візиту до ТЦК: Міноборони анонсувало нову функцію в «Резерв+»

Зображення масової вакцинації військовослужбовців в ТЦК
Зображення масової вакцинації військовослужбовців в ТЦК

Відстрочку для військовозобов'язаних чоловіків буде можливо отримати без візиту до територіальних центрів комплектування. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко на конференції IT Arena 2024 у Львові.

«Для того, щоб зробити відстрочку, ми не тільки повинні внести зміни в нормативну базу, але також реєстрові власники, з яких отримуються дані, повинні бути готові до цього», - сказала Черногоренко.

З початку листопада 2024 року планується активувати три форми відстрочок для різних категорій громадян, таких як студенти денної форми навчання, багатодітні батьки та люди з інвалідністю. Міністерство оборони вже працює над змінами в нормативній базі, щоб узгодити нововведення.

«Ми хочемо, щоб особа, яка має право на відстрочку, не писала заяву від руки і не ходила до центру комплектування, а могла за кілька хвилин заявити про своє право, і ця відстрочка була законною», - додала Черногоренко.

Завдяки новому сервісу громадяни, які мають право на відстрочку, зможуть за кілька хвилин подати заявку через мобільний застосунок, не відвідуючи центр комплектування.

Нагадаємо, що економічне бронювання від мобілізації може вступити в силу вже цього року.

Приміром, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в Україні бронювання від мобілізації мають понад 900 тисяч осіб і його обсяги можуть збільшитися.

Як було повідомлено, закон про повернення відстрочки від призову для військовозобов'язаних, чий неповнолітній брат або сестра зникли безвісти або загинули під час участі в бойових діях, набув чинності.

Читайте також