Війна на виснаження: Путін користується нерішучістю Заходу для посилення агресії в Україні - ЗМІ

Україна в зоні конфлікту з Росією
Україна в зоні конфлікту з Росією

Під час коли США та їхні союзники вагаються щодо можливості України використовувати далекобійну зброю проти цілей всередині Росії, Володимир Путін продовжує свою війну за будь-яку ціну.

За даними Bloomberg, Росія продовжує отримувати важливі компоненти для ракет зі Заходу, які необхідні їм для обстрілу населення України, незважаючи на нарощення санкцій, спрямованих на запобігання передачі таких технологій.

Попри те, що західні розвідувальні агентства підраховують втрати Росії на Донбасі, Путін продовжує поставляти свої війська. Він підписав закон, який надає можливість підозрюваним у кримінальних злочинах уникнути переслідування, якщо вони приєднаються до армії. Це є ознакою труднощів Росії у заміні втрат військ та рішучості Кремля уникнути повторення непопулярної мобілізації два роки тому.

Російські сили поступово наступають на Донбасі - на цьому тижні вони захопили стратегічне місто Вугледар.

Путін планує виділити 40% державного бюджету на наступний рік на оборону та національну безпеку - набагато більше, ніж на освіту, охорону здоров'я та соціальну політику разом узяте. Це свідчить про посилення репресій та ставку на те, що союзники України втомляться підтримувати її оборону.

Президент України Володимир Зеленський наголошує на необхідності забезпечення зброї. Проте деякі союзники уже стикаються з фінансовими труднощами, а інші менших охочими допомагати.

Залежність від президентських виборів у США

Багато залежить від президентських виборів у США, де республіканський кандидат Дональд Трамп має більш неоднозначну позицію щодо продовження військової допомоги, ніж його демократична суперниця Камала Гарріс.

У Путіна немає таких проблем. Він посилює ядерне залякування, намагаючись налякати США та Європу, щоб вони ще більше затримували дальнодіючі удари.

"Коли наближається третя повна зима війни, стратегічне питання, що стоїть перед союзниками Києва, таке ж, як і в перший день: чи допомагають вони Україні перемогти вторгнення Путіна, чи забезпечують його закінчення патовою ситуацією?" - зазначає видання.

Читайте також