Війська РЕБ проти дронів. Генштаб назвав головне досягнення

Дрони знищені силами Військ РЕБ
Дрони знищені силами Військ РЕБ

Підрозділи радіоелектронної боротьби Сухопутних військ ЗСУ наразі мають близько 7 тис засобів РЕБ різних типів, що дозволяє їм ефективно протидіяти безпілотникам. Про це повідомили з Генерального штабу ЗСУ відповідаючи на запит Главкома.

За даними Генштабу, протягом минулого тижня підрозділи РЕБ зірвали близько 5 тис завдань для ворожих безпілотників типу "крило" та значну кількість дронів типу "FPV".

«Майже половина ворожих повітряних цілей - розвідувальних та ударних боєприпасів - знищують саме підрозділи РЕБ», - підкреслили у Генштабі.

Підрозділи РЕБ розвивають свої спроможності. У 2021 році забезпечення взводів РЕБ необхідними технічними засобами становило лише 10%.

«Починаючи з 24 лютого, частинам Сухопутних військ ЗСУ надійшли різноманітні засоби РЕБ вітчизняного й іноземного виробництва. У 2023 році розгорнуто дві автоматизовані системи - «Кварц» та «Графіт», - зазначили у Генштабі.

Український військово-промисловий комплекс здатний самостійно виробляти понад 100 різних зразків засобів РЕБ.

До 30 липня 2024 року Генеральний штаб Збройних сил України розробить каталог військово-професійних компетентностей для військових фахівців офіцерського, сержантського і старшинського складу.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський прийняв рішення про вивчення норм міжнародного гуманітарного права (права збройних конфліктів) у курсі підготовки військовослужбовців.

Читайте також