Військові ігри Пекіна: Тайвань оцінив стратегічні наміри Китаю

Китайські військові ігри в Пекіні
Китайські військові ігри в Пекіні

Китай нарощує свої військові навчання, що можуть швидко перетворитися на повномасштабний напад, заявив високопоставлений представник служби безпеки Тайваню. Він дав оцінку намірам Пекіна, які стоять за військовими навчаннями біля острова. За останні п'ять років Тайвань скаржився на майже щоденну військову активність Китаю, включаючи масштабні військові навчання та патрулювання навколо острова.

Тайвань повідомив про рекордну кількість китайських літаків та військово-морських кораблів, які наблизилися до острова. Згідно з представником служби безпеки Тайваню, ці навчання є більшою загрозою, ніж будь-які попередні. Китай також запустив дві ракети під час навчань.

Тайванський чиновник повідомив, що їхня розвідка заздалегідь виявила навчання Китаю та розмістила активи в стратегічних точках. Міністерство оборони Тайваню заявило про провокаційні "спільні патрулі бойової готовності", які Китай проводить навколо острова. Міністр оборони Тайваню зазначив, що Китай може провести наступні навчання в будь-який час.

Тайванські військові включили план заходів у військові навчання Han Kuang, щоб бути готовими до реальної атаки Китаю.

Читайте також