Головна

Військові ЗСУ встановлюють власну броню на американські танки Abrams — ЗМІ

Українські військові закріплюють нову броню на американськіх танках Abrams

Сполучені Штати передали Україні 31 танк М-1А1 Abrams

Українська армія отримала 31 танк М-1А1 Abrams від Сполучених Штатів. Ці танки були передані одному з батальйонів 47-ї окремої механізованої бригади, яка бере участь у оборонній кампанії в районі Авдіївки на сході України. В минулі місяці бригада зазнала великих втрат через російські безпілотники, які знищили вісім танків М-1.

Танкісти знашли спосіб захисту від безпілотників

Тепер бригада знайшла спосіб захистити танки від безпілотників. Вони застосовують клітки, які можуть підірвати безпілотники на безпечній відстані. Ця нова система захисту дозволяє уникнути знищення танків М-1 Російськими безпілотниками, повідомляє Forbes.

Зміна захисту танків

В результаті великих втрат в районі Авдіївки, бригада була змушена вивести вцілілі танки з цієї зони. Було заявлено, що бригада могла б ефективніше використовувати танки М-1, якби вони були краще захищені від безпілотників.

Заміна матеріалу в башті танків

Армія США вирішила цю проблему шляхом додавання додаткової "пасивної", нереактивної броні в башту танків М-1А2. Однак, ця броня містить збіднений уран, який не може бути експортований відповідно до політики США. Тому перед передачею танків в Україну, Пентагон виконав необхідні зміни, замінивши уран вольфрамом.

Джерело: ZN.UA

Читайте також: