Викриття сім'ї посадовців на незаконному збагаченні, безкоштовне харчування для учнів. Головне за 4 жовтня

Сім'я посадовців на збагаченні, безкоштовне харчування
Сім'я посадовців на збагаченні, безкоштовне харчування

На Хмельниччині виявили сім'ю посадовців, які незаконно збагачувалися, уряд забезпечить безкоштовне харчування для учнів початкових класів, та передав підприємство "Спецтехноекспорт" під управління Міноборони. "Главком" представляє добірку новин 4 жовтня.

Безкоштовне харчування для учнів початкових класів

Уряд починаючи з жовтня забезпечить безоплатним одноразовим харчуванням учнів 1-4 класів. На це виділено 2 млрд гривень, які передадуть місцевим громадам у формі субвенцій.

Раніше лише учнів пільгових категорій могли отримувати гарячі обіди, фінансування яких покривалося місцевими бюджетами. Нова субвенція допоможе забезпечити адекватне харчування для всіх учнів початкових класів та сприятиме формуванню корисних харчових звичок з раннього віку.

Механізм розподілу грошей з субвенції забезпечить однакові умови для харчування в закладах загальної середньої освіти всієї країни.

На Хмельниччині виявлено сім'ю посадовців, які незаконно збагачувалися

Тетяну Крупу, керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК), та її сина Олександра Крупу, начальника обласного Пенсійного фонду, викрили на незаконному збагачені. Під час обшуків в їхніх кабінетах виявили майже 6 млн доларів готівкою.

Під час обшуків в кабінеті Тетяни Крупи працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) знайшли 100 тисяч доларів, фальшиві медичні документи, списки людей, які ухилялися від оподаткування, з фіктивними діагнозами. У кабінеті було знайдено майже 5 млн 244 тисячі доларів, 300 тисяч євро, понад 5 млн гривень, брендові прикраси та коштовності.

Уряд передав "Спецтехноекспорт" під управління Міноборони

Кабінет міністрів прийняв рішення передати дочірнє підприємство державної компанії "Укрспецекспорт" - "Спецтехноекспорт" - під управління Міністерства оборони. Причиною цього є проблеми з дебіторською заборгованістю та іншими фінансово-господарськими порушеннями, які виявлені у підприємстві.

Міністерство оборони вирішило провести аудит діяльності "Спецтехноекспорту" через складнощі, з якими стикалися аудитори під час внутрішнього аудиту, зокрема обмежений доступ до документів і системи обліку.

В Енергодарі підірвали колаборанта, який мав високу посаду на ЗАЕС

У тимчасово окупованому Енергодарі вибухнув автомобіль «начальника фізичної охорони» Запорізької атомної електростанції. Цей колаборант був причетний до організації і виконання воєнних злочинів та репресій проти українців. Він добровільно співпрацював з російськими загарбниками, надавши їм списки працівників станції з їхніми особистими даними, особливу увагу приділивши громадянам з прокраїнською позицією.

Кабмін скоротив термін явки до тимчасового центру карного розшуку

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації. Відтепер особа повинна прибути до тимчасового центру карного розшуку (ТЦК) протягом семи днів з адміністративного центру області та протягом десяти днів з інших населених пунктів.

Читайте також

У Запоріжжі та Миколаєві пролунали вибухи
сьогодні, 00:47 391 переглянули
Вибухи в Запоріжжі та Миколаєві