Влада посилила евакуаційні заходи у одному з районів Харківщини

Влада підсилює евакуацію в Харківській області
Влада підсилює евакуацію в Харківській області

Влада Куп'янського району підсилює заходи з евакуації населення

Через часті обстріли Куп'янського району Харківської області влада прийняла рішення посилити заходи з евакуації населення. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Під час наради за участі очільників Куп'янської РВА та МВА, керівників ГУНП і управління СБУ в області, ГУ ДСНС вирішили посилити заходи з евакуації населення. Ворог продовжує чинити терор проти беззбройних людей і цивільної інфраструктури. Останнім часом спостерігаємо посилення обстрілів з різного виду зброї

За даними голови Харківської ОВА, на території Куп'янської громади проживає понад 4 тисячі мешканців, багато з них - люди похилого віку. Влада закликає їх переїхати до безпечних регіонів і обіцяє підтримку.

Голова Харківської ОВА також зауважив, що було оголошено обов'язкову евакуацію в селах Ізюмське і Богуславка Борівської громади Харківської області. Це рішення було прийнято 7 жовтня.

Варто згадати, що Куп'янськ і прилеглі території активно обстрілюються ворогом. Інфраструктура внаслідок обстрілів зазнала значних руйнувань і пошкоджень.

Нещодавно російські військові здійснили удар по Куп'янському району, а також по іншим районах Харківської області. У результаті обстрілу постраждала 73-річна жінка.

До слова, в Сумській області також запроваджено примусову евакуацію з 90 населених пунктів регіону для дітей та їхніх батьків.

Читайте також