Ворог атакував «Шахедами» Ніжин: є влучання та постраждалий

Атака на «Шахеди» в Ніжині
Атака на «Шахеди» в Ніжині

Атака по Ніжину та пошкодження інфраструктури

В ніч на п'ятницю, 26 липня, невизначені вороги завдали ударів по місту Ніжин. В результаті обстрілу були пошкоджені енергетичні об'єкти, що призвело до тимчасових перебоїв з електропостачанням у деяких районах міста. Також внаслідок цього зруйновано дах п'ятиповерхового гуртожитку, унаслідок чого одна людина отримала поранення. Про це повідомив глава Чернігівської областної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

«Чергова атака російських «Шахедів» по Ніжину. Влучання в обʼєкт інфраструктури та житловий гуртожиток, поранено цивільну особу», - заявив глава Чернігівської ОВА.

Також варто зазначити, що Повітряні сили ЗСУ попереджали про можливий рух декількох груп ворожих безпілотників з напрямку північного сходу, через Сумщину, в бік Чернігівської області.

Це вже не перший випадок обстрілу мирного населеного пункту в Україні. Раніше повідомлялося про вибухи на Житомирщині. Крім того, на Київщині двічі оголошували повітряну тривогу.

Вшанування пам'яті Героя України

У місті Ніжин встановили пам'ятник Олександру Мацієвському, який став центральною фігурою меморіалу на честь українських захисників, що загинули у боях проти російських окупантів. Про це повідомив активіст та волонтер Сергій Стерненко.

Варто зазначити, що раніше було встановлено мурал на честь Олександра Мацієвського у місті Рівне, а також пам'ятник Герою України в Тбілісі.

Читайте також