Ворог намагається наступати на деяких ділянках фронту ‒ Сирський розповів про ситуацію на передовій

Ситуація на східних напрямках фронту ускладнюється. Але українські захисники не лише обороняються, але й контратакують.

На окремих ділянках є просування Сил оборони України. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський.

За його словами, ворог посилив свої угруповання штурмовими загонами "Шторм Z", сформованими з вʼязнів, підготовлених для штурмових дій в спеціальних таборах.

Загарбники перейшли до ведення наступальних дій в районах Максютівки, Новоселівського, Куземівки, Макіївки, Білогорівки та Спірного. Намагаються прорвати оборону українських військ і розвинути наступ. Бої в цих районах тривають майже цілодобово.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Сирський побував на цих напружених ділянках фронту.

"Робота безпосередньо в районах бойових дій має на меті оперативне вирішення проблемних питань на місці. Це дає можливість володіти реальною обстановкою на місцях, а не за рапортами чи доповідями. В ході живого спілкування з командирами підрозділів ми розробили та реалізуємо нові підходи і бачення найскорішого досягнення успіху на окремих ділянках фронту", ‒ зазначив командувач.

За його словами, кожні такі дії потребують ретельного планування, кропіткої підготовки військовослужбовців, тобто узгоджених дій штабів та підрозділів для успішного виконання бойових завдань. Тоді навіть чисельна перевага не допомагає ворогу.

"Як приклад, хочу відмітити роботу підрозділу 92 окремої механізованої бригади, який не лише відбив атаку ворога на Сватівському напрямку, але й успішно контратакував і на його "плечах" просунувся вперед на 400 метрів. Інший приклад, це успішні дії військовослужбовців 80 окремої десантно-штурмової бригади, які щоденно, крок за кроком, грамотними тактичними діями звільнили значну ділянку території в районі Іванівського лісу" , ‒ сказав Сирський.

Російські окупанти основні зусилля зосереджують на спробах повністю захопити Луганську та Донецьку області. Протягом минулої доби на основних напрямках фронту відбулось 23 бойових зіткнення. Про це вранці 4 червня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські війська ведуть позиційні бої з російськими загарбниками біля Бахмута. А в самому місті "вагнерівці" завершують покидати позиції, передають їх регулярним військам РФ. Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).