Взяли зброю і віддали життя за Україну: кого із зірок забрала війна

Коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення, чимало зірок стали волонтерами або взялися за зброю і стали на захист України від окупаційного війська.

На жаль, війна не минає без втрат. Серед знаменитостей теж чимало тих, хто трагічно загинув, коли захищав країну від загарбників.

Паша Лі

Актора не стало 6 березня торік в Ірпені. Паша волонтерив у місті. Коли частину міста захопили російські загарбники, Лі мав разом з іншими евакуйовуватися. Утім, актор вирішив наостанок заїхати додому по речі. Авто, в якому їхав Паша, дорогою розстріляли окупанти. Знаменитість загинув на місці.

Карім Гуламов

Знаменитість був військовослужбовцем та ветераном АТО. До війни Карім працював телеведучим Військового хітпараду на одному з українських музичних каналів. Коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення, Гуламов знову взявся за зброю.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Загинув 17 липня торік. Під час бойового завдання в Херсонській області наїхав на міну.

Олександр Шаповал

Соліст балету Національної опери України ім. Тараса Шевченка загинув у бою з російськими окупантами 12 вересня минулого року. Це сталося під Майорськом Донецької області. На передовій Шаповал служив гранатометником.

Ярослав Гаркавко

Учасник "Ліги Сміху" на початку грудня трагічно загинув на війні, захищаючи країну від російських окупантів. На момент смерті гумористу було лише 26 років.

Сергій Шкварченко

Танцівник та заслужений артист України трагічно загинув 19 грудня 2022-го. Потрапив під мінометний обстріл, коли захищав країну від російських окупантів. На фронт танцівник пішов добровольцем ще на початку повномасштабної війни.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Олег Бобало

Режисера-захисника не стало 20 грудня минулого року. Олег загинув неподалік Бахмута. Пішов у бій проти "вагнерівців" піхотинцем, щоб допомогти побратимам, хоча сам Бобало на фронті служив артилеристом. Захиснику вдалося відбити три страшні атаки, однак він отримав тяжке осколкове поранення.

Ілля Грабар

Рідний брат танцівника Назара Грабара звукорежисер Ілля Грабар загинув наприкінці грудня під Бахмутом у бою з російськими окупантами.

Шоумен та військовий Даніель Салем розповів про свого побратима В'ячеслава, який під час бою з російськими окупантами врятував йому життя.

У Instagram ведучий написав, що коли у нього закінчилися боєприпаси, В'ячеслав віддав частину своїх. Крім того, прикрив Даніеля від ворожих обстрілів, поки той перезаряджав зброю.