WP: Україна просить США дозволити використання ATACMS у Курській області

Українська армія в Курській області
Українська армія в Курській області

Україна звернулася до США з проханням використати ракети ATACMS для оборони захоплених районів Курської області Росії.

За інформацією видання The Washington Post, радник президента Володимира Зеленського розповів про прохання України до США. За його словами, планується використати далекобійні ракети ATACMS по російським військовим аеродромам, де базуються літаки, що бомбардують позиції ЗСУ. Такий крок дозволить українським військовим утримувати захоплені райони Курської області та отримати необхідні важелі впливу на переговорах з Росією.

У Пентагоні вважають дії України в Курській області законними. Заступниця прес-секретаря відомства Сабріна Сінгх заявила, що Україна робить все, що потрібно для відвоювання своєї території та досягнення успіху на полі бою. Проте США не підтримують удари американською зброєю в Росії.

На відео з Курської області, яке опублікували проросійські Telegram-канали, можна побачити американський військовий транспортний засіб Stryker та німецьку бойову машину Marder. The Washington Post не змогла дізнатися, коли саме було знято ці кадри.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), українські військові просунулися на глибину до 35 кілометрів в Курській області РФ.

Згідно аналізу геолокаційних знімків та заяв представників РФ, Курська область перебуває під контролем українських підрозділів. Проте ISW зауважує, що ще не контролюється вся територія, на яку просунулись українські війська.

Ми також повідомляли про нічні удари ЗСУ: вибух на Липецькому аеродромі та знищення військової колони в Курській області.

Читайте також