YouTube обмежить доступ підлітків до певної категорії відео

Доступ підліткам до обмежених відео заборонено
Доступ підліткам до обмежених відео заборонено

YouTube припинить рекомендувати відео з несвідомим ідеалізуванням фізичного зовнішнього вигляду

Платформа YouTube заявила, що припинить рекомендації відео підліткам, які гідрують певний рівень фізичної підготовки, ваги тіла або фізичних особливостей. Таке відео може бути шкідливим для повторного перегляду, попередили експерти. Ця новина була опублікована в The Guardian.

Молодим користувачам віком від 13 до 17 років все ще дозволено переглядати таке відео, але алгоритми YouTube не будуть підталувати їх до подальшого перегляду пов'язаного контенту.

YouTube стверджує, що такий контент не суперечить їхнім політикам, але повторний перегляд може негативно вплинути на самопочуття користувачів.

Гарт Грем, глобальний керівник відділу охорони здоров'я YouTube, заявив: "У підлітків формуються ідеї про те, хто вони є, і про свої особисті стандарти. Повторний перегляд вмісту з ідеалізованими стандартами може призвести до формування нереалістичних переконань і негативного ставлення до себе."

YouTube відзвітував, що експерти з консультативного комітету з питань молоді та сімей попередили про можливі проблеми пов'язані з повторним переглядом деяких категорій "незгубних" відео.

Читайте також