Загарбники виганяють з лікарень цивільних: в Луганській ОВА розповіли про життя в окупації

На тимчасово окупованих територіях Луганщини загарбники продовжують використовувати медичні заклади для своїх цілей.

Зокрема, місцеву лікарню Біловодська облаштували під військовий госпіталь на 200 місць. Про це у Telegram повідомила Луганська ОВА.

У цьому медичному закладі нині лікують окупантів, які мають легкі поранення. А усіх цивільних людей виписали.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Тим часом Кремль затвердив указ щодо особливостей вступу на службу до органів прокуратури РФ на окупованих територіях.

"Згідно з ним, до 1 січня 2026 року туди замість місцевих братимуть громадян РФ, які пройдуть медичну комісію. Складати іспити не потрібно. Сьогодні російські прокурори працюють на території так званої ЛНР у форматі відряджень. Також до 1 січня 2026 року зняті обмеження за віком для служби в Росгвардії на захоплених територіях", ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім того, придатність до служби визначають на підставі результатів військово-лікарської експертизи, яку проводять заочно.

На Луганщині загарбникам уже не вистачає місць у лікарнях для лікування поранених. Так, у Старобільську окупанти переобладнали хірургічне відділення багатопрофільної лікарні у військовий госпіталь для надання так званої спеціалізованої медичної допомоги пораненим.

Загарбникам через величезні втрати доводиться збільшувати кількість ліжко-місць у наявних госпіталях. Зокрема, у Троїцькому кількість ліжко-місць збільшено удвічі з 200 до 400.