Загроза оточення Часового Яру: ЗСУ повідомили, чи існує небезпека

ЗСУ небезпека Часового Яру оточення
ЗСУ небезпека Часового Яру оточення

Українські військові не виключають можливості ворожого оточення міста Часів Яр Донецької області. Російські окупанти намагаються просунутися на флангах. Про це повідомив офіцер 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашніков під час телемарафону.

Олег Калашніков: "Ні, на даний момент немає загрози оточення. Ворог не здійснює намірів, які він спочатку мав і продовжує втілювати тепер".

За словами Калашнікова, російські війська намагаються просунутися на флангах у напрямку міста. Ворог уникає прямого штурму, оскільки це може призвести до значних втрат.

Українські військові зафіксували, що окупанти атакують невеликими групами до восьми осіб після артилерійської підготовки. Російська армія також використовує дрони зі скидами, але не застосовує броньовану техніку. Калашніков додав: "Ситуація під контролем українських сил оборони, атаки вдалося відбити".

Раніше повідомлялося, що російські війська посилюють свої позиції у Запорізькій області, де знаходиться понад 90 тис. окупантів. Однак наразі загрози наступу на цьому напрямку немає. Речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій заявив, що росіянам не вистачає потрібної кількості для результативних наступальних дій далі від поточних рубежів.

Читайте також