Замах на Трампа: «Азов» прокоментував чутки про зв'язки з підозрюваним

Замах на Трампа - зв'язки з підозрюваним
Замах на Трампа - зв'язки з підозрюваним

Бригада «Азов» спростувала зв'язок з підозрюваним у замаху на Трампа.

Офіційно заявляємо, що Раян Веслі Рут не має жодного відношення до «Азову» й ніколи не мав жодного стосунку до бригади. Мирна демонстрація, на якій він був присутній, була відкритою, і до неї міг приєднатися кожен. На відео, знятому мітингувальниками, він потрапив випадково

Розповсюдження наративу про можливий зв'язок Рута з бригадою “Азов“ сприяє російській пропаганді та дискредитує Національну гвардію України.

Вчора стало відомо, що поряд із Трампом відбувся замах. Він перебуває у безпеці. За словами Трампа, “Поруч зі мною було чути постріли. Перш ніж чутки почнуть виходити з-під контролю, я хотів би, щоб ви почули це першими: Я в безпеці і здоровий! Ніщо мене не зупинить. Я ніколи не здамся. Я завжди буду любити вас за те, що ви мене підтримуєте”.

ФБР розглядає цей інцидент як можливу спробу замаху на Трампа. Секретна служба США підтвердила, що її агент відкрив вогонь по озброєному підозрюваному.

Підозрюваним у замаху є Райан Веслі Рут. В нього під час арешту знайшли два рюкзаки та камеру GoPro, а автомат АК-47 знайшли поблизу місця інциденту. Рут у 2022 році вирушив до України для участі війні проти Росії у складі “Іноземного легіону”.

Це вже другий замах на Трампа у цьому році. Раніше 13 липня він отримав поранення вуха на мітингу в Батлері.

Інтернаціональний легіон ЗСУ також спростував зв'язки з Рутом і зауважив, що він не вербував бійців.

Читайте також