Запеклі бої за Вовчанськ. Британська розвідка спрогнозувала успіх ЗСУ

Британська розвідка прогнозує успіх ЗСУ
Британська розвідка прогнозує успіх ЗСУ

Звідки: Україна звужила можливості російських військ у районі Вовчанська Харківської області. Імовірно, це допоможе українським військам здійснити контрнаступ на північ від міста. Про це йдеться в новому звіті розвідки міністерства оборони Великої Британії.

Що сталося: Учені нагадали, що бої під Вовчанськом тривають з травня 2024 року. Тоді російські окупанти розпочали наступальну операцію в Харківській області, ймовірно, для створення "буферної зони" з метою стримування та пом'якшення будь-яких українських атак в районі Білгорода.

Що це значить: За словами експертів, це призвело до того, що Вовчанськ (що знаходиться за 5 км на південь від кордону України та Росії) став містом, де проходять запеклі бої, а обидві сторони намагаються витіснити одну одну з цієї території.

Яка була реакція: Наприкінці вересня 2024 року Збройні сили України змогли відбити та очистити Вовчанський агрегатний завод, який був важливим пунктом для Росії і дозволяв окупантам проводити тактичні операції на річці Вовча.

Що відбувається зараз: Експерти вважають, що втрата Вовчанського агрегатного заводу обмежить можливості російських сухопутних військ щодо просування в Харківській області. Ймовірно, український контроль над заводом сприятиме подальшим контрнаступам на північ від міста, з метою відтіснення російських військ до кордону України та Росії, - підсумували британські розвідники.

Читайте також:

  • Силовики звільнили українсько-російський пункт пропуску "Гоптівка"
  • Лінцований Марс. Чому українці страшенно злазять на стоках у Італії
  • Легкі кросівки: миттєва культовість

Читайте також

Запорізька АЕС опинилася на межі блекауту
сьогодні, 12:01 106 переглянули
Запорізька АЕС на межі блекауту