Застосунок "Київ Цифровий" обзавівся офлайн-картою укриттів

У цифровому застосунку "Київ Цифровий" з'явилася офлайн-карта бомбосховищ, а також можливість повідомити про зачинене або недоступне укриття.

Для користування картою в режимі "офлайн" достатньо один раз зайти в застосунок, коли є інтернет. Про це повідомив сайт Київської міської державної адміністрації з посиланням на керівника цифрової трансформації Києва і заступника голови КМДА Петра Оленича.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Для того, аби користуватися картою укриттів "поза мережею", користувачам достатньо один раз зайти в застосунок, коли є інтернет. Мапа автоматично завантажиться у фоновому режимі", йдеться у повідомленні.

Також можна поскаржитися на зачинене або недоступне укриття.

"Якщо у вас не вийшло потрапити в укриття, виберіть його на мапі та натискайте в інформаційній картці "Поскаржитися на укриття". Відповідальний департамент одразу отримає цю інформацію і зможе виправити ситуацію", пояснили в КМДА.

У Києві 2 червня відбулося засідання столичної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Учасники обговорили питання координації дій всіх служб щодо забезпечення роботи і доступу до укриттів у столиці. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

За його словами, рішення про цілодобовий доступ до всіх укриттів ‒ обовʼязкове до виконання всіма установами і закладами. За цим слідкуватимуть відповідні служби. До контролю за доступом також долучать громадськість.