Затримання працівників ТЦК на Тернопільщині: реакція оперативного командування «Захід»

Затримання працівників ТЦК на Тернопільщині: реакція операційного командування «Захід»
Затримання працівників ТЦК на Тернопільщині: реакція операційного командування «Захід»

Оперативне командування "Захід" стверджує, що всі рівні перед законом рівні, а в ЗСУ немає толерантності до порушення закону. Цю заяву зробили в ОК "Захід".

"Насправді, в ЗСУ служать більше одного мільйона військових, які з гордістю захищають нашу Батьківщину. Нажаль, іноді трапляються ганебні випадки. Але це не дає права засуджувати сотні тисяч героїв, які зараз воюють і перемагають ворога", - підкреслили у заяві.

ОК "Захід" також звернулося до інших військових, підкресливши, що в ЗСУ немає толерантності до порушення закону незалежно від рангу - чи це солдат, полковник чи генерал. Всі рівні перед законом.

Нагадаємо, керівник місцевого ТЦК організував корупційну схему. До цієї справи залучили ще чотирьох осіб, троє з них - працівники центру комплектування, а один - колишній військовослужбовець.

Члени організованої злочинної групи вимагали та отримували неправомірну вигоду за вирішення питань в уникаєння мобілізації: не проходження ВЛК, оновлення військових даних, отримання відстрочки від проходження військової служби. Заробітки зловмисників становили від 100 000 до 150 00 доларів на місяць. Отримані гроші організатор та спільники розподіляли між собою в залежності від виконаних завдань.

Організатору та його чотирьом спільникам оголосили підозри за кримінальними правопорушеннями. Слідчі звернулися з клопотанням про тримання під вартою без права на внесення застави.

Також варто згадати, що апеляційний суд змінив запобіжний захід екскерівнику Рівненського обласного ТЦК Сергію Луцюку, якого підозрюють у побитті підлеглого. Тепер він знаходиться під домашнім арештом з обов'язковістю заборони виїзду заставою в розмірі 454 200 гривень.

Читайте також