Зеленський надіслав листа Макрону

Президент України Володимир Зеленський написав листа президенту Франції Еммануелю Макрону.

Причина намагання Міжнародного олімпійського комітету допустити спортсменів з країни-агресорки Російської Федерації на змагання та Олімпійські ігри. Про це глава держави сказав у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"На тлі постійних російських терористичних ударів по наших містах і селах, постійних російських штурмів, які намагаються не залишити просто жодної цілої стіни, навіть шокує, що доводиться переконувати міжнародних спортивних бюрократів відмовитися від будь-якої підтримки держави-терориста", сказав Зеленський.

Президент розповів про листа Макрону.

"Намагання Міжнародного олімпійського комітету повернути російських спортсменів на змагання та Олімпійські ігри це намагання сказати всьому світу, ніби терор може бути чимось прийнятним. Ніби можна заплющити очі на те, що Росія робить із Херсоном, із Харковом, із Бахмутом та Авдіївкою. Сьогодні направив листа пану президенту Макрону якраз щодо цього й у продовження нашої з ним розмови, яка відбулась 24 січня", сказав глава держави.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Готуючись до паризької Олімпіади, ми маємо бути впевнені в тому, що Росія не зможе використовувати її чи будь-яку іншу міжнародну спортивну подію для пропаганди агресії чи свого державного шовінізму, заявив Зеленський.

"У першій половині XX століття у Європі було допущено надто багато помилок, які призвели до дуже страшних трагедій. Була й вагома олімпійська помилка. Олімпійський рух і держави-терористи точно не мають перетинатися", сказав президент.

Зеленський сказав про лицемірство керівництва міжнародних олімпійських структур. Запросив президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха у зруйнований росіянами Бахмут на Донеччині.

Сьогодні МОК розкритикувала прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас і закликала ізолювати Росію.