Зеленский показал ракету-дрон "Паляниця"

Зеленський показав ракету-дрон 'Паляниця'
Зеленський показав ракету-дрон 'Паляниця'

Президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму офіційному Telegram-каналі про успішне бойове застосування нової української зброї - далекобійної ракети-дрону "Паляниця".

Президент зазначив, що Україні потрібно протидіяти атакам з боку Росії. Один зі способів цього досягнути - завдавати удари по російських літаках на військових аеродромах.

"Вчора відбулося перше успішне бойове застосування нашої нової зброї - української далекобійної ракети-дрону "Паляниця". Вона була розроблена власними силами, щоб знищити наступальний потенціал ворога", - розповів Зеленський.

За інформацією, "Паляниця" запускається з наземної платформи та оснащена турбореактивним двигуном. Вона має перевагу відносно низької вартості порівняно з аналогами.

Хоча деталі про технічні характеристики "Паляниці" засекречені, відомо, що в радіусі її дії знаходиться близько 20 російських військових аеродромів, на яких базуються літаки, що атакують Україну.

"Ракет-дронів ставатиме більше, як побільшало наших далекобійних ударних дронів, результати яких ми бачимо майже щодня", - зауважив Зеленський.

Читайте також