Зеленський: Росія сподівається затягнути війну

Країна-агресорка Російська Федерація сподівається затягнути війну і виснажувати сили України.

Потрібно пришвидшити постачання зброї Україні. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Росія сподівається затягнути війну, виснажувати наші сили. Отже, ми маємо зробити час нашою зброєю. Маємо пришвидшувати події. Пришвидшувати постачання й відкриття нових потрібних збройних опцій для України", сказав Зеленський.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Президент розповів про засідання Ставки верховного головнокомандувача.

"Керівник розвідки доповів про те, як ситуація може змінитися найближчим часом. Робимо все, щоб наш тиск все ж переважив штурмові можливості окупантів", сказав Зеленський.

Швидкість постачання зброї від партнерів є одним із ключових чинників у цій війні, заявив президент.

Ситуація на фронті жорстка, сказав Зеленський.

"Бахмутський, Вугледарський та інші напрямки в Донецькій області це постійні російські штурми. Постійні намагання прорвати нашу оборону. Ворог не рахує людей і попри численні свої втрати зберігає високу інтенсивність атак. У деяких своїх війнах Росія втрачала загалом менше, ніж кладе там, зокрема під Бахмутом", заявив президент.

Українські воїни на Донеччині проявляють надзвичайну стійкість, сказав Зеленський.

"Кожен зупинений крок ворога саме там це десятки недопущених кроків окупантів на інших напрямках", заявив президент.

Зеленський подякував всім підрозділам і кожному воїну особисто, "хто попри все зберігає позиції й відбиває ворожі штурми на Донеччині".

Відзначив бійців 72-ї окремої механізованої бригади і 80-ї окремої десантно-штурмової бригади за наполегливість при виконанні бойових завдань на Донецькому напрямку.

"Хочу також відзначити наших воїнів на південних напрямках. Зокрема, 44-ту й 406-ту артилерійські бригади, а також розвідувальні підрозділи 123-ї та 124-ї бригад тероборони. Дякую за влучність, воїни, дякую за хоробрість", звернувся до захисників Зеленський.

Українські військові відбили атаки російських окупантів у Донецькій і Луганській областях.

Українська авіація завдала удари по зенітно-ракетному комплексу росіян і районах зосередження окупантів.

Ворог вів наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Новопавлівському напрямках.