Зеленський розповів, чи має Україна системи Patriot

Одна із європейських держав надала Україні систему ППО, яка не спрацювала.

ї довелося замінити. Про це в інтерв'ю Associated Press розповів президент Володимир Зеленський.

Він не сказав, про яку саме країну йдеться і не назвав тип системи.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Водночас президент подякував країнам-партнерам за допомогу, але зазначив, що частина обіцяної зброї все ще не надійшла до України.

"У нас є чудові рішення щодо Patriot, але ми поки що їх не маємо", ‒ сказав Зеленський.

Він нагадав, що з січня українські військові навчаються в США керувати системою Patriot, але в Україні її ще не розгорнули.

"Україні потрібні 20 батарей Patriot для захисту від російських ракет, і навіть цього може бути недостатньо, оскільки жодна країна у світі не була атакована такою кількістю балістичних ракет", ‒ наголосив Зеленський.

Західним партнерам зараз слід зосередитися на забезпеченні України системами ППО, ракетами та бронетехнікою, а не винищувачами F-16. Однак у майбутньому ЗСУ обов'язково мають отримати літаки IV покоління. Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін.

Україна повинна замінити парк радянської техніки, тому що вона працює на межі можливостей. Повітряним Силам потрібні Iris-T, NASAMS, Patriot, SAMP/T. Є ще ППО Сухопутних військ. Там потрібні Crotale, Gepard, Avenger. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.