Зеленський: Україна змушена буде воювати в Європі проти КНДР

Президент Зеленський на форумі безпеки
Президент Зеленський на форумі безпеки

Зеленський закликав світ припинити війну

Президент України Володимир Зеленський звернувся до народу після останніх ударів РФ по Дніпру та Києву. Він наголосив на тому, що Москва налаштована на продовження агресії та включила Північну Корею в свої союзники.

Дорогі українці, українки!

Розбір завалів після російського удару в Дніпрі тривав до сьогоднішнього дня. В результаті цього удару 20 людей були поранені, а п'ять осіб, зокрема 14-річна дівчинка, загинули. Також були обстріли в Костянтинівці, Сумах, Харкові, Одесі, Запоріжжі та Херсоні.

Зеленський зауважив, що ці сутички свідчать про те, що Москва налаштована на продовження агресії. Він наголосив на тому, що потрібні конкретні кроки, а не слова, щоб зупинити війну та покласти край терору.

Президент зазначив, що Україна готується до активної роботи з партнерами для підтримки воїнів та виконання стратегії примусу Росії. Він також висловив подяку рятувальникам та працівникам поліції, які щодня ризикують своїм життям для захисту населення.

Заклик Зеленського отримав підтримку та визнання з боку українців. Водночас, стало відомо, що Північна Корея направить до Росії другу групу військ, щоб підтримувати окупантів у війні проти України.

Читайте також