Зеленський зібрав Ставку: обговорили чотири питання

У п'ятницю, 2 червня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.

Зокрема, глава держави доручив перевірити всі укриття по Україні. Загалом обговорили чотири питання, про це Зеленський повідомив у Telegram.

"Жорстка реакція учасників засідання на загибель людей біля зачиненого бомбосховища. Доручив члену Cтавки, міністру Олександру Камишіну, провести повну ревізію всіх захисних споруд Києва. Звіт за десять днів. Іншому члену Ставки, міністру Ігорю Клименку, те саме по Україні", повідомив президент.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також на Ставці розглянули стан української ППО.

"Питання друге. Комплексний розгляд стану нашої ППО. Її потреби для відбиття загроз із землі, з моря, з повітря. Шляхи вдосконалення з урахуванням наявних ресурсів, надходжень від партнерів та власного виробництва", йдеться в повідомленні.

Також розглянули ситуацію на фронті, але деталей глава держави не надав.

"Питання четверте. Всеохопна доповідь розвідки щодо країн, які допомагають РФ не просто обходити санкції, а й нарощувати виробництво ракет та дронів в умовах війни. Готуємо відповідні рішення", наголосив Зеленський.

У Києві 2 червня відбулося засідання столичної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Учасники обговорили питання координації дій всіх служб щодо забезпечення роботи і доступу до укриттів у столиці. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

За його словами, рішення про цілодобовий доступ до всіх укриттів ‒ обовʼязкове до виконання всіма установами і закладами. За цим слідкуватимуть відповідні служби. До контролю за доступом також долучать громадськість.