Знищення складу боєприпасів у Торопці змусить росіян перебудувати логістику – ISW

Знищення складу боєприпасів у Торопці
Знищення складу боєприпасів у Торопці

Застосування ЗСУ удару по складу ракет і боєприпасів поряд з містом Торопець Тверської області змусить російське командування переглянути та переструктурувати систему забезпечення матеріально-технічними ресурсами своєї армії. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Експерти ISW підтверджують інформацію естонської розвідки щодо того, що знищення складу в Торопці значно вплине на операції російських військ у найближчі місяці. Хоча точна кількість та номенклатура знищених боєприпасів залишаються невідомими, аналітики впевнені, що ЗСУ нанесли серйозний удар по логістиці ворога.

За оцінками ISW, подальші атаки українських сил на тилові об'єкти матеріально-технічного забезпечення на території Росії збільшать оперативний тиск на агресора.

«Зокрема, ліквідація арсеналів змусить російське військове командування переструктурувати і розосередити системи підтримки і матеріально-технічного забезпечення на території Росії для пом'якшення наслідків таких ударів», - наголошується у звіті.

Таким чином, успішні дії ЗСУ щодо знищення складів боєприпасів ворога не лише послаблюють його боєздатність, а й змушують переглядати логістичні схеми, що ускладнює проведення бойових дій для російської армії.

Нагадаємо, у мережі показали нові супутникові знімки з місця вибуху ракети «Сармат».

Читайте також