ЗСУ блокують наступ Росії на Покровськ – The New York Times

Наступ російських військ на Покровськ
Наступ російських військ на Покровськ

Україна розпочала атаку на Росію через слабко охоронювану ділянку кордону. Це дозволило швидко зайняти більше території, ніж Росія захопила за майже рік свого наступу на сході України. Про це повідомляє The New York Times.

У публікації називається український наступ на Курську область "ризикованою і несподіваною спробою послабити тиск окупантів на східному фронті".

У статті також нагадується заява лідера Росії Володимира Путіна, що російська армія не буде забирати сили з Донбасу, який він називає "пріоритетом армії для захисту російської землі".

NYT пише, що просування Росії в бік Покровська зупинилося на одній ділянці лінії фронту. За даними карт бойових дій, наступ російських військ на Покровськ зупинили тиждень тому біля міста Селидове. Однак, росіяни продовжили наступ на південному напрямку.

Ознак того, що Росія відмовилася від своєї мети - просування до Покровська - немає... Російська армія майже оточила ділянку утримуваної українцями території між містами Покровськ і Курахове

- пише NYT.

У статті також повідомляється, що Україна підсилила свої війська в районі Покровська бійцями двох бригад.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що немає сумнівів у тому, що Україна відстає у озброєнні та кількості противника, але цей факт змусив Сили оборони стати розумнішими і ефективнішими у веденні війни, зокрема, використовуючи безпілотники та високотехнологічну зброю.

Нагадаємо, якщо на російсько-українському фронті нічого не зміниться і росіянам вдасться зайняти Покровськ, то далі вони підуть на Слов'янськ і Краматорськ.

Читайте також

Росіяни обстріляли Суми безпілотниками
сьогодні, 02:21 147 переглянули
Снаряди обстрілюють Суми дронами