ЗСУ досягли головної цілі в Бахмуті ‒ Череватий

Українські військові досягли головного в Бахмуті: виснажили найманців "Вагнера" та змусили їх тікати із великими втратами.

За добу на Бахмутському напрямку знищено понад сотню російських загарбників. Спалено також купу техніки противника. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

Зараз також наносяться потужні удари по угрупуванню "Вагнера". Тому російські війська, які заходять замість бойовиків, "м'яко кажучи, не дуже прагнуть це робити".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Вони знають, що було з їх попередниками, їхній моральний стан далекий від оптимального", ‒ зазначив Череватий.

Він розповів, що росіяни нині здійснюють ротацію у Бахмуті та прикриваються потужним артилерійським вогнем.

Протягом минулої доби загарбники 452 рази били із ствольної артилерії та РСЗВ по українських позиціях, здійснили шість авіанальотів. При цьому боєзіткнень не було.

"Ми не даємо ворогу спокійно проводити ротацію, наносимо удари. За добу 107 окупантів знищено, 126 зазнали поранення. Знищили також ворожу БМП, сім гармат, самохідну артилерійську установку "Піон", три польові склади з боєприпасами і чотири військових автомобілі", ‒ розповів Череватий.

Під час боїв за Бахмут загинуло понад 60 тисяч російських військових. Однак, ця цифра не остаточна, повідомили західні ЗМІ.

Запеклі бої за Бахмут точаться з літа 2022 року. Попри голосні заяви про "взяття" Бахмута, російські загарбники так і не змогли досягти успіхів на цьому напрямку.