ЗСУ переломили ситуацію під Покровськом, - NYT

Ситуація під Покровськом змінена - NYT
Ситуація під Покровськом змінена - NYT

За останніми повідомленнями, українські захисники на сході України вдалося зупинити російський наступ. Про це свідчать звіти солдатів та карти бойових дій. Однак на інших ділянках фронту російські сили продовжують атакувати міста і здійснювати обстріли.

На сході України російський наступ у районі міста Покровськ загальмувався. За свідченнями військових та картами бойових дій, рух російських військ вже понад тиждень не спостерігається.

Проте, бої на схід від Покровська продовжуються, і немає ознак того, що російські війська відмовилися від своєї мети просунутися до міста. Для зменшення тиску на війська на східному фронті Україна здійснила атаку на територію Росії через слабко захищену ділянку кордону. У результаті цієї операції українські сили зайняли більше землі, ніж Росія в Україні. Однак президент Путін заявив, що російська армія не відводитиме сили з Донбасу для захисту російської території.

За даними The New York Times, Україна посилена свої війська в районі Покровська і військовослужбовці зазначають, що утримують лінію фронту. Також повідомляється про локальні контратаки на одному з флангів російського наступу.

Генерал Олександр Сирський заявив, що Україна стабілізувала оборонні лінії і що російський наступ у напрямку Покровська не просунувся ні на метр.

Читайте також