ЗСУ відбили частину центру Торецька, а росіяни наступають на Часів Яр – звіт ISW

ЗСУ відбили наступ росіян на Часів Яр
ЗСУ відбили наступ росіян на Часів Яр

За даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), російські війська продовжують наступ на західній стороні українського виступу в Курській області та в районі Часового Яру на Донеччині. Українські сили, у свою чергу, відновили контроль над деякими позиціями в центральній частині Торецька.

Зокрема, російські війська поширили свої дії на південь від Зеленого Шляху в Курській області та на південь від Суджі в районі Плехово на Донеччині. У свою чергу, українські війська здійснили контратаку на південь від Коренево у напрямку Толстого Лугу, Любимівки, Зеленого Шляху та Нижнього Клину, а також в районі Російської Конопельки на південь від Суджі.

Також зазначається, що російські війська продовжували наступ на північний схід від Харкова в районі Вовчанська та Стариці, але поки жодних підтверджених змін поблизу лінії фронту не було. Через наступ російських сил на Куп'янськ, українська влада евакуювала мирних жителів з цього міста та суміжних районів.

У Луганській області російські війська також продовжили атакувати вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Тим часом українські війська здійснили контратаки на різних напрямках біля Куп'янська та Сватового.

У Донецькій області російські війська просунулися на південний схід від Сіверська в районі Білогорівки, але успіхів не досягли. Українські сили, у свою чергу, повернули собі деякі позиції у Торецьку й Покровську.

Нагадаємо, що російські війська продовжують атакувати різні регіони України, проводячи авіаційні та артилерійські удари.

Читайте також