ЗСУ відбили позиції на Сіверському напрямку: аналіз ISW

ЗСУ відбили позиції на Сіверському напрямку
ЗСУ відбили позиції на Сіверському напрямку

Українські війська відбили деякі позиції на Сіверському напрямку

За даними аналізу, проведеного американським Інститутом вивчення війни (ISW), українські військові нещодавно зуміли відбити декілька позицій на Сіверському напрямку. Однак, водночас російські війська зробили прогрес на Торецькому напрямку.

На північ від Харкова відбулися наземні атаки російських військ, проте жодних підтверджених успіхів вдалося досягти. Також, російські війська стверджують, що здійснювали удари по Харківському напрямку тижні тому, але кількість атак значно зменшилася. Ймовірно, це пов'язане з пріоритезацією дій авіації на інших напрямках.

Крім того, російські війська продовжують наступальні операції поблизу Кремінної та Макіївки. Недавні наступи українських військ свідчать про те, що контроль над цими поселеннями може бути покладено під сумнів.

Прогрес російських військ на Торецькому напрямку

18 серпня російські війська зробили прогрес на Торецькому напрямку, захопивши більшу частину Нью-Йорка. Також існують заяви про захоплення інших населених пунктів та встановлення контролю над деякими територіями. Однак, наразі немає достовірного підтвердження цих заяв.

Ситуація на інших напрямках

Російські війська також проводять наступальні дії на Покровському, Донецькому та Дніпровському напрямках. Оперативні дані показують успіхи російської сторони, однак їхні заяви не знайшли візуального підтвердження.

Разом з тим, на заході Запорізької області бойові дії не зафіксовані. Нещодавні події свідчать про активну діяльність російських військ у цьому районі неподалік від кордону між Донецькою та Запорізькою областями.

Читайте також