Японія заборонить імпорт вугілля з Росії

На тлі волаючих військових злочинів путінського режиму проти України Японія готова розширити пакет санкцій проти Росії, які включають заборону імпорту російського вугілля.

Країна приєдналася до США та країн Європейського Союзу, які оголосили про розширення санкцій. Серед санкцій, спрямованих на придушення економіки РФ, нарешті запроваджена заборона імпорту вугілля і заморожування активів банків та приватних осіб.

Серед тих, хто опинився під загальносвітовими санкціями, закононароджені дочки Володимира Путіна – Марія Воронцова-Фаассен та Катерина Тихонова.

«Росія неодноразово порушувала міжнародне гуманітарне право, вбиваючи мирних жителів та атакуючи атомні електростанції. Це непробачні військові злочини. Рішучими заходами проти Росії та підтримкою, яка відповідає потребам українського народу, ми дамо зрозуміти, що міжнародна спільнота ніколи не змириться з агресією Росії, а Японія підтримує Україну», — заявив прем'єр-міністр країни Фуміо Кісіда.

У новому пакеті санкцій є також ті, що накладають заборону на імпорт деяких російських товарів та заморожування активів «Сбербанку».